Skip to content

FAQ

Veel gestelde vragen:

Op Glasdenhaag.nl vindt u informatie over diverse glassoorten, advies en glasproducten. Heeft u een vraag die hier onder niet beantwoord is, stuur ons dan een bericht door het contactformulier in te vullen.

Hoe bereken ik de glasmaat?
Om glas te bestellen met de juiste afmeting, is het van belang om de exacte glasmaat te bepalen. Dit is de breedte en hoogte van het glas,  gemeten in millimeters. Om tot de glasmaat te komen kunt u als basis de dagmaat of de sponningmaat nemen.

Wat is de sponningmaat?
Plaatst u een ruit in een nieuw kozijn, dan gaat u van de sponningmaat uit.  De sponning is de ruimte tussen  Door van de sponningmaat in breedte en in hoogte 10 millimeter af te trekken, komt u tot de glasmaat.

Wat is de dagmaat?
Vervangt u bestaand glas voor nieuw glas, dan gaat u uit van de dagmaat. Dit is de maat van de ruit, precies tussen de kozijnbalken, waar u tegenaan kijkt. Door bij de breedte en hoogte van de ruit, 24 millimeter op te tellen, komt u op de correcte glasmaat.

Wat is de spouwdikte of spouwbreedte?
Bij dubbel glas is de spouw het zwarte of grijze kader tussen de binnenruit en buitenruit. De spouw kan gevuld zijn met lucht (standaard isolatie glas) of met argon gas (HR++ isolatie glas). De spouw kan 6, 9, 12, 13 of 15 mm breed zijn.

Wat zijn de transportkosten voor het leveren van glas?
De bestelde ruiten worden met speciaal glastransportwagen op het gewenste adres geleverd.
De bezorgkosten voor het afleveren glas is gratis
 

Glaszetter Glasservice glassoorten

Kan ik krassen in het raam verwijderen?

Het is niet aan te bevelen om een kras zelf te verwijderen. Dit kunt u beter overlaten aan een deskundig bedrijf, zij kunnen dit verwijderen of verminderen door het glas te polijsten.

Mag er folie geplakt worden op isolerend dubbel glas?

Er zijn erg veel soorten folie verkrijgbaar die op (isolatie)glas kunnen worden aangebracht. Elke folie heeft een ander eigenschap. Het is aanbrengen van folie is dan ook niet zonder risico. Door warmte absorberende folies kan de kans op een thermische breuk namelijk toenemen. Hierdoor zit er dan geen garantie meer op het glas.

Wat is een thermische breuk?

Een thermische breuk kan ontstaan door temperatuurverschillen in het glas. Door temperatuurverschillen komt er spanning in het glas waardoor het glas kan breken. Een thermische breuk kun je herkennen aan één breuklijn die loodrecht die loodrecht aan de rand van het glas begint en grillig doorloopt.

Glasschade? 7 dagen 24-uurs glasservice!

Heeft u glasschade? Laat dit met spoed herstellen door een glaszetter en maak gebruik van de 24-uurs glasservice in Randstad. Dit houdt in dat een glazenmaker al binnen een 45 minuten bij u op de stoep staat om de schade te herstellen. Schade vergroot de kans op inbraak en vandalisme en zorgt bovendien voor veel warmteverlies: door de schade direct te herstellen kunt u vanavond met een gerust hart naar bed.

De vakman vervangt de gebroken ruit onmiddellijk of zorgt eventueel voor een noodoplossing. Ook ziet hij erop toe dat niemand zich verwond aan de glasscherven en voert hij de kapotte ruit voor u af. Direct een glaszetter nodig? Bel naar 070–369 9269 en kom zo direct in contact met een vakman van Glasservice Den Haag

 

Glasservice Den Haag

Webwinkel

Gratis verblijvende offerte

Montage & in-meting

FAQ

Deze website gebruikt vertrouwelijke cookies Zijn alleen om website te ondersteunen.