Skip to content

Isolatieglas Hr++

Een waardestijging van jouw woning

Mocht je echter een oudere woning hebben die nog steeds voorzien is van enkel glas dan is het verstandig om nu te kiezen voor dubbelglas (minimaal HR++). Want dit bespaart jou namelijk op de stookkosten, waarbij je je investering vaak al in enkele jaren hebt terugverdiend. Tegenwoordig hebben de meeste woningen al isolerende ramen.

Daarnaast betekent een investering in glasisolatie een waardestijging van jouw woning en ben je qua energieverbruik minder belastend voor het milieu. Voorts zijn er nog een aantal andere belangrijke voordelen dat isolatieglas biedt: de geluidswerende werking, is minder inbraakgevoelig en daarbij ervaar je gewoonweg meer comfort in huis. De temperatuur blijft in de winter beter behouden en in de zomer houdt het glas de woning koeler.

Genoeg reden dus om isolerend glas te overwegen wanneer jouw woning hier nog niet van voorzien is. Te meer er nog steeds wel landelijke en regionale subsidieregelingen bestaan die de totale kosten behoorlijk kunnen beperken.

hr++

HR++ glas 

HR++ glas is tegenwoordig de standaard en kiezen veel woningeigenaren voor dit type dubbel glas. De voornaamste reden hiervoor is de prijs-kwaliteitverhouding. Deze is het meest optimale bij HR++ glas en krijg je dus echt waar voor je geld, waarbij je ook een groot deel van het warmteverlies in huis tegen kunt gaan. In vergelijking met normaal glas is de woning 2,5 keer beter geïsoleerd.

De gemiddelde kosten van HR++ glas liggen rond de €79 euro per vierkante meter, exclusief installatie.

De voordelen van HR++ isolatieglas

Glasservice

 

  • Er is beperkt warmteverlies
  • Het bespaart energiekosten
  • Het heeft een extra zonwerende optie

Glasservice Den Haag heeft scherpe prijzen en veel voordelen in korte tijd leverbaar.

Wat kost HR++ met/zonder subsidie? Wilt u verblijvende gratis offerte? Neem contact met ons. U kunt ook gerust bellen. Telefoon glasservice

Als je als particulier een eigen woning bezit en deze bewoont of een appartement hebt dan is het mogelijk om van deze subsidie gebruik te maken en kun je geld krijgen voor de getroffen maatregelen. Er zijn meerdere voorwaarden waar je aan moet voldoen, zoals dat je minstens 2 verschillende energiemaatregelen moet treffen. Je kan dus kiezen voor HR-glas + nieuwe kozijnen of bijv. isolatie en een zonneboiler.

Ook belangrijk: eerst het HR-glas en bijv. de nieuwe kozijnen laten plaatsen, dan pas de ISDE-aanvragen!

Voor wie?

Voor particuliere woningeigenaren.

Budget voor 2021

Er is €124 miljoen voor woningeigenaren.

Voor hoogrendementsglas i.c.m. kozijnen geldt het volgende:

Waarom deze subsidie?

Het ministerie van Binnenlandse Zaken wilt met deze subsidie energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector stimuleren.

Laat ons je vrijblijvend een overzicht van de kosten/baten maken zodat je inzicht krijgt in wat deze maatregelen gaan kosten en je de komende jaren gaan opleveren met subsidie!

Dankzij de BTW-regeling hoef je over de arbeidsuren die gemoeid zijn met de plaatsing van glasisolatie niet het hoge tarief van 21% te betalen maar slechts 9%. Dat voordeel van 12% is meer dan redelijk bij de aanschaf van isolatieglas. Zie de bron: www.belastingdienst.nl

Stookkosten

Door te kiezen voor glasisolatie verliest je woning minder snel warmte. En minder warmteverlies betekent automatisch minder stookkosten. Daarnaast blijft je woning dankzij isolerend glas in de zomer een stuk koeler. Ook dat is een groot voordeel en kan dit jou de nodige kosten schelen. Je hoeft immers minder gebruik te maken van de airconditioning of van ventilatoren.

Verbeterd wooncomfort

Isolatieglas biedt naast energiebesparing ook meer comfort in jouw woning. Zo heb je geen last meer van kille ramen die kou afstralen en is er minder tocht in de kamers. Ook zul je minder of zelfs helemaal geen last meer hebben van condens op de ramen en heeft isolatieglas een geluiddempende werking. Zeker wanneer je in een drukke omgeving woont, zul je merken dat je beduidend minder geluidsoverlast zult ervaren. Dit alles leidt tot een verbeterde wooncomfort natuurlijk.

Milieu

Doordat je kunt besparen op het energieverbruik, betekent dat jouw woning minder belastend is voor het milieu. Energieverbruik betekent immers CO2-uitstoot, hetgeen wat klimaatverandering in de hand werkt.

Inbraakwerend

Logischerwijs is dubbelglas voor inbrekers een grotere drempel dan enkel glas. Het ‘ruitje intikken’ om binnen te komen wordt er niet bepaald makkelijker op wanneer jij je woning hebt voorzien van dikker en dus sterker glas.

Waardestijging van je woning

Wanneer je in dubbelglas investeert, komt deze investering in het geheel terug in de meerwaarde van de woning! Los van alle bovengenoemde voordelen zijn de kosten dus indirect gedekt.

Door de zeer goede isolerende werking van HR- glas kunnen er grote temperatuurverschillen ontstaan tussen binnen en buiten. Onder invloed van deze verschillen is er een kleine kans dat het HR- glas zal breken. Deze breuken noemen we thermische breuken en vallen helaas niet onder de garantie. Om de kans op thermische breuken te verkleinen, zijn er een aantal zaken waar je goed om moet denken:

  • Plak nooit folie of een poster op het raam.
  • Hang geen binnenzonwering vlak tegen het glas aan.
  • Sproei geen koud water op het glas als het verhit is.
  • Zorg ervoor dat het glas niet een groot deel van de dag half in de zon, half in de schaduw komt (bijvoorbeeld door een grote struik die voor het raam gepoot is).
  • Leg nooit spullen aan de binnenkant tegen het raam aan (een tas of iets dergelijks).

Lekkage, reparatie? U kunt gerust bellen

Deze website gebruikt vertrouwelijke cookies Zijn alleen om website te ondersteunen.