Skip to content

Gehard glas

WAT IS GEHARD GLAS?

Gehard glas is glas dat een thermische behandeling heeft ondergaan die « intenser » is dan voor half-gehard glas, dit om de breuksterkte te verhogen en de breukvorming te wijzigen (breuksterkte is 3 à 5 keer hoger dan bij floatglas). Hiervoor wordt het glas tot ca. 650°C verhit en vervolgens door koude lucht afgekoeld. Door het snel afkoelen gaan de oppervlakten krimpen en sneller hard worden dan de kern. 

Wanneer de kern ook afkoelt en samentrekt oefent dit trekspanningen uit op de beide oppervlakten en ontstaat er een blijvende drukspanning. 

Gehard glas kan niet meer gesneden of bewerkt worden. Wanneer het glas breekt, valt het in kleine deeltjes uiteen, met beperkt risico op verwondingen. In gebouwen wordt dit soort glas gebruikt voor glazen deuren, entrees, borstweringen, douchecabines, scheidingswanden, enz…

Gehard glas voorkomt risico’s op verwondingen, maar verhindert niet het doorvallen van personen. Als er sprake is van een doorvalrisico dan adviseren wij om voor deze toepassing gelaagd-glas of gehard-gelaagd glas te gebruiken. 

WAT ZIJN DE TOEPASSINGEN VOOR GEHARD GLAS?

Gehard glas kan gebruikt worden voor:

• Deuren en puien
• Binnenwanden
• Douchecabines en douchedeuren
• Squash- en basketbalvelden
• Haardschermen
• Autoruiten
• Tafelbladen
• In dubbele beglazing (om thermische breuk te voorkomen)

Gelaagd geharde toepassingen, waardoor een dubbele veiligheid wordt gerealiseerd

Glasservice Den Haag
Glas reparatie

 

Vervanging voor particulieren & bedrijven

Geen voorrijkosten

Factuur rechtstreek naar verzekeraar op verzoek van klant

Glas Den Haag heeft randstad als werkgebied.

Deze website gebruikt vertrouwelijke cookies Zijn alleen om website te ondersteunen.